هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه‌ها و معابر شهری مشهد | فوت راکب موتورسیکلت در تصادف با اتوبوس و سواری (۱۲ اردیبهشت۱۴۰۳) اعمال قانون ۱۸۳۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۶ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۲ اردیبهشت۱۴۰۳) روایت مدیرعامل قطار شهری مشهد از سختی‌های ساخت خطوط مترو | ۴ هزار نفر ۲۴ ساعته در اعماق زمین پهبادهای آتش نشان، یک ضرورت مهم ایمنی برای مشهد است اجرای طرح اهدای کلاه ایمنی به موتورسواران در مشهد با همکاری شهرداری و پلیس احداث قطار «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد رینگ پیرامونی و پارک خطی بوستان کرامت مشهد مرداد ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد ویدئو | طهوریان‌عسکری: طی ۲ سال اخیر تحول مطلوبی در حاشیه شهر مشهد رخ داده است گفتگو با مخترع نمونه خراسان‌رضوی | بومی‌سازی قطعات و تکنولوژی ریلی ضروری است بیش از ۴۰ درصد متکدیان در مشهد، معتاد هستند | برخی خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند رونمایی از نخستین چاپ‌برگردان روزنامه ادب هر ثانیه بیش از ۲۰ کیلوگرم پسماند در مشهد تولید می‌شود مشهد در کنار  کنارک | روایت خدمت نیرو‌های شهرداری مشهد برای کمک به سیل‌زدگان در سیستان و بلوچستان «زنگ سپاس معلم» در مشهد نواخته شد | استاندار خراسان رضوی: مسیر انقلاب در حال طی شدن است + فیلم رکوردی تازه برای مشهد ثبت شد اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
سرخط خبرها

دانش بنیان‌های شهری

  • کد خبر: ۱۱۳۸۵۶
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶
دانش بنیان‌های شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

مدیریت شهری با تنوع، تکثر و پیچیدگی‌های فراوانی در حوزه فرایندی روبه روست. مجموعه گسترده‌ای از «کلان فرآیند، گروه فرایندی، فرایند، فعالیت و گام» برای رسیدن به برنامه‌های سازمانی پیش بینی شده است که هر یک نقش مهمی در تحقق اهداف سیستم دارد.

شهرداری‌ها برای ارائه خدمات به شهروندان در حوزه‌های مختلف فنی، عمرانی، معماری، شهرسازی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، حمل و نقل و ... باید از مجموعه نیرو‌های دانشی و متخصص بهره‌مند باشند و همچنین در همین راستا دانش و فناوری روز را در همه عرصه‌ها به کار گیرند.

شهر‌های دانش بنیان عامل اساسی توسعه ملی هستند. کلان شهر‌ها و جهان شهر‌ها امروز در عرصه رقابتی تنگانگ برای به دست آوردن جایگاه جهانی و منطقه‌ای قرار گرفته اند. این رقابت هنگامی شدت بیشتری می‌یابد که فناوری‌های ارتباطات و اطلاعات و همچنین مواردی مانند اینترنت اشیا، متاورس، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و ... خود را به عنوان پدیده‌های فرامدرن به عرصه خدمات شهری عرضه کرده اند.

برای تحقق این مهم به مجموعه‌های دانش بنیان در حوزه‌های تخصصی شهری نیاز اساسی وجود دارد که بتوانند با به کارگیری دانش روز در زمینه‌های مختلفی که شهرداری‌ها خدمات ارائه می‌کنند سیستم مدیریت شهری را در مسیر نیل به اهداف و توسعه سازمانی یاری نمایند. روش‌های قدیمی توسعه شهری در جهان امروز دیگر کارایی ندارد بر این اساس اقتصاد شهری نوین خصوصا در حوزه درآمد‌های پایدار شهری باید رویکرد‌ها و روش‌های خود را بر پایه علم روز تازه گردانی نماید.

دانش محوری از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار شهری است که باید در همه روند‌ها و فرایند‌ها مورد توجه قرار گیرد. ارتباط مؤثر، هدفمند، برنامه ریزی شده و مبتنی بر محصول مدیریت شهری با مراکز آموزشی دولتی و خصوصی، دانشگاه ها، کارخانه‌های نوآوری، پارک‌های علم و فناوری و... از مهم‌ترین اقدامات در این راستا محسوب می‌شوند.

مهم‌ترین عرصه‌هایی که مجموعه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در چارچوب آن به مدیریت شهری کمک کنند در زمینه برنامه ریزی، حل مسئله، چالش‌های فناوری، صنایع آلاینده، بافت فرسوده، معضلات اجتماعی و ... است.

توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و نمونه‌ای از توسعه است که زمینه‌های رقابت و پایداری را در ویژگی‌های مولد، زایشی و افزایشی اقتصاد دانش بنیان شهر دنبال‌ می‌نماید.

شهر دانش بنیان یا توسعه شهری دانش بنیان رهیافت و راهبرد جدید تعامل میان دانش و شهر است که با تولید و فعال سازی چرخه دانش در شهر، فرایند‌های اقتصاد و پیشران توسعه شهری را به منابع اقتصاد دانش بنیان و با ویژگی‌های زایشی و افزایش دانش مرتبط می‌سازد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->